Пълна проверка на обстоятелствата, довели до необходимостта от изменение на проекта

...
Пълна проверка на обстоятелствата, довели до необходимостта от изменение на проекта
Коментари Харесай

Фандъкова нареди вътрешен одит на релсите на Графа

Пълна инспекция на събитията, довели до нуждата от изменение на плана за релсовия път по ул. „ Граф Игнатиев “ в хода на осъществяване на строително-монтажните действия, ще прави дирекция „ Вътрешен одит “ по заповед на кмета Йорданка Фандъкова. 
 Нов скандал с ремонта на Графа, поради промяна на подложката на трамвайните релси
По-рано през днешния ден Спаси София разкри нередности със промяна на проектанта на трамвайното трасе и на вибрационната поставка за трамвайните релси. 

На 29 юни 2018 година Специализираният експертен съвет по устройство на територията е разгледал искане от „ Столичен електротранспорт “ ЕАД за нуждата от преправка на плана в частта „ релсов път “. По реда на член 154 алинея 5 от Закона за устройство на територията експертният съвет е упълномощил правенето на нов капиталов план, с който да се намерят решения за отводняването на релсовия път, смяна на кривите при ул. „ Алабин “, тъй че трамваите да могат да се разминават без светофар, и изцяло решение за околорелсовата еластична виброизолационна система, в комбиниране с носеща структура вид „ плаваща плоча “, което е довело до смяна на един от влаганите материали, както и осъществяване на дренажна система, изяснява Фандъкова. 

Процедурата при подмяна на материал е в детайли написана в Закона за публичните поръчки – изготвят се заменителни таблици и „ анализна цена “. Цената на новия материал се потвърждава от изпълнителя и се утвърждава от възложителя, Столична община. Столична община заплаща действителната пазарна цена, а не оферираната за материал, който няма да бъде вложен. Обществения интерес е да не бъде платено повече за нещо, което коства по-малко, при смяна на материалите, и това е написано като процедура в контракта, прецизира столичният кмет. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР